Trenches 海溝

小朋友知道海底世界裡面最深的地方在哪裡嗎? 今天我們要來認識一下海溝..Trench! 而全地球最深的海溝就是鼎鼎有名的Mariana Trench-馬里亞納海溝。 馬里亞納海溝位於北太平洋關島附近, 由於太平洋板塊跟菲律賓板塊擠壓, 導致太平洋板塊被壓在下面, 而交錯的橫溝就是馬里亞納海溝的所在地。 可以到維基百科查察更多相關資料跟歷史唷 這幾個影片可以讓我們更認識海溝是如何形成的….

我們也在地圖上標出幾個海溝的所在地跟名稱。

IMAG2038

地圖可以免費在這裡下載

海底世界有太多值得我們探索的奇妙世界, 海溝最深的地方是不是真的就是馬里亞納科學家也還在證實…但以目前的科技, 我們知道這是人類現在所知道的, 或許將來科技更加發達時, 人類會有新的發現也不一定呢!

God’s creation is AMAZING and AWESOME!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s